keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Valmiit peitot

Kesävauvaa kun pukkaa, sopii tämä pieni mansikkapeitto pikkuisen vaunu- ja päiväunipeitoksi. Mansikkakangas on vanha tyynyliina, jonka purin osiin ja leikkasin kaikki ei-reiälliset osat talteen (muuten kangas oli tukevaa ja hyväkuntoista). Vihreällä ja punaisella terästettynä valkoisen kera tuli oikein raikas kokonaisuus. Välissä on pehmeää flanellia, jottei peitto ole liian hiostava. Taustakangas vihreävalkoraitaa. Nam!


Tämä tilkkis oli työn alla jokin aika sitten. Peitto on edellistä isompi, sopii reilusti lapsen pinnasänkyyn. Ei niin iso ole, jotta sinne itse mahtuisi alle mukaan... Tähän olen itse todella tyytyväinen!

6 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Upeat peitot! Mikä sen ihanampaa kuin kääriä vauva itsetehtyihin peittoihin? :)

Sormustin kirjoitti...

inkivääri, kiitos! Peittoihin on ommeltuna monta ajatusta odotellessa :)

Tuohon alempaan peittoon ostin sinisen ja punaisen kankaan jo parisen vuotta sitten, kun lapsesta vasta haaveiltiin. Leikkasin tilkutkin valmiiksi, mutta en halunnut alkaa ompelemaan ennenkuin Oikeasti sitten olin raskaana.

Luulisi lapsesta tuntuvan kivalta, että häntä varten tehtiin asioita ja kovasti oli toivottu!

Elina kirjoitti...

Olet tosi ennakkoluuloton tilkkuilija! Ihailen sitä, kun itse en jotenkin vaan edelleenkään osaa tarttua kankaisiin ja aloittaa. (Olenkohan joskus aiemminkin vinkunut tilkkutuskastani täällä...)

Sormustin kirjoitti...

ekub, kyllä se inspis tulee sitten kun tulee! Ehkä se jo on siellä, ääneti odottamassa, kunnes luovuutesi pääsee valloilleen. Vaikutteita saat koko ajan ettei pääse tilkkuilut unohtumaan ;)

maijja kirjoitti...

Kauniita! Oma suokkarini on tuo alempi, aloin heti haaveilemaan vastaavasta.

Sormustin kirjoitti...

maijja, kiitos! -ja onnea kankaiden valintaan (nämä ovat Marimekon Kiotoa)!